Vrouw met rok wordt positiever beoordeeld


Uit onderzoek uitgevoerd door de Universiteit van Hertfordshire onder 306 vrijwilligers blijkt dat vrouwen met een rok positiever worden beoordeeld dan vrouwelijke collega’s met een broek.

Indruk
De eerste indruk op basis van kleding die iemand draagt wordt binnen enkele seconden gevormd. De vrijwilligers kregen foto’s te zien van dames met een afgeplakt gezicht. Na 3 seconden diende de vrijwilligers (mannen en vrouwen) te oordelen van de karaktereigenschappen.

Het dragen van een broekpak zorgt voor een minder goede eerste indruk van een mantelpakje met rok. Het dragen van een broek associeerden de vrijwilligers met mannelijkheid, macht en ambitie. Vrouwen met een rok worden betrouwbaarder en flexibeler geacht en zouden bovendien meer verdienen.