Meer relaties via internet


Steeds meer partners ontmoeten elkaar via het internet blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Speelde voor 2000 het internet geen rol, de jaren erna heeft 8 procent elkaar via een datingsite of social netwerk ontmoet.

Uitgaansleven of vakantie
De komst van het internet heeft ervoor gezorgd dat steeds minder samenwonende partners elkaar in het uitgaansleven of tijdens de vakantie hebben ontmoet. Ontmoete bijna de helft van de Nederlanders elkaar voor het jaar 2000 nog tijdens het uitgaansleven of vakantie, anno 2011 is dat geslonken tot 35 procent.

Leeftijd
Partners die elkaar via het internet hebben leren kennen zijn gemiddeld 35 jaar oud. Vaak daar deze groep hun geliefde niet op een van de andere manier zijn tegengekomen, stelt het CBS. Ook gaat het vaker om tweede relaties.